Nyårslistan!
      Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015? Energi, sinnesro och mer mod! Vad var din största karriärsmässiga framgång? Alla fantastiskt roliga fotouppdrag! Så svettigt, stressigt, utmanande, läskigt och helt underbart på samma gång. Man åker över halva stan för att hitta perfekt orangegula, ej frysta hjortron till en sillbild. Vandrar fram och tillbaka, upp och ner på SVTs rekvisitaförråd för att hitta en byrå i helt rätt slitning och höjd med endast två, inte tre utdragbara lådor(!) till en barnrumsbild. Monterar ca 10 st dockhus, möblerar dessa på miljoner olika vis och svär över att man med lillfingret råkar putta till det perfekt dukade matbord i miniatyr man spenderat en timma på att få till (minitomater, minibestick,miniljusstakar, ni fattar) Sen bygger man miljön, i mitt fall oftast hemma hos mig, vilket resulterar i att hela hemmet vänds upp och ner, man väntar in det perfekta ljuset och, action! Dubbelhäftande tejp, fiskelina och flytande honung har vistats sig vara livsviktiga i dessa sammanhang. Och din största framgång privat? Helt klart att jag satt upp igen, i sadeln alltså. Efter det läskiga och dramatiska som hände för 15 år sen när jag flög av hopphästen Nova, slog huvudet så illa att jag tappade tid och rum, minnet försvann. Nu är det inte läskigt längre, jag har kontroll och lär mig så himla mycket. Tack Elin, Fabian och Nacka ridhus för det <3 Vad spenderade du mest pengar på? Inredning och snittblommor. Så värt att spendera allt man har på! Vad önskar du att du gjort mer? Andats på riktigt, ni vet, in genom näsan och ut genom munnen. Promenerat i skogen och vågat vara ensam. Hittat den där himla mindfulness-en.. Blev du kär i år? I Joe efter varje gång vi bråkat. Små eller stora bråk, jag blir alltid nykär när vi blir sams igen. Den maträtt du åt oftast 2014? Scones(mat? ja, hemma hos oss är det middag en gång i veckan) Något du önskade dig och fick? Materiellt-En fin, sprojlans ny bil. Den är pytteliten, har ett inbyggt doftsystem som luktar vanilj och är bara min. Jag kallade den för "tjejbil" men fick en bassning utav min feministiska vän. Älskar henne för det! Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Låtsades sova när dom kom in och sjöng, rev upp paket, åt tårta och drack champange till frukost, lunch och sen middag på Grand! På kvällen grät jag lite för att det är så långt kvar till nästa födelsedag. Högsta önskan just nu? Att vi får vara tillsammans, alltid. Vad fick dig att må bra? Nikes kloka ord och fantastiska humor, Junis små händer och nyfikna blick. Och en massa annat såklart men det främst. Vem saknade du? Min syster Lisa och hennes barn som bor för långt bort. Vad är du mest stolt över? Att jag överlevde av ett år till, check!   Listan är snodd från vackra Elsa  

PUSS

och GOTT NYTT ÅR!

Ida

juldagspyssel
 

Årets mysigaste dagar måste nog vara dessa, mellan julafton och nyårsafton?! Mellandagarna är ju för vissa stora reor och tillbud men det är inte min kopp the. alls. hua för köpcentrum och röriga butiker hur billigt det än må vara :)

Jag stannar gärna hemma med barnen, pysslar, ser familjefilmer, kanske tar oss till en närliggande ishall och staplar fram några varv på trånga skridskor och plockar med julklapparna så klart...Och på tal om klapparna, tack snälla, snälla Tomt..Johannes ;)

Jag hänger ju i stallet också, helst halva dagarna. Det är magiskt där nu när snön ligger vit och hästmulen är extra varm att pussa på!

PUSS

Ida

God jul från vårt bord
 

Årets juldukning som blev en söt blandning av gammalt och nytt. Nya (julklapps!)tallrikar från Gustavsberg och betydligt äldre julgransljushållare, som funkar fint att klämma fast på tallrikskanten med ett litet tänt ljus för ultimat julfeeling  :)

GOD JUL bästa bloggläsare!

Ännu en julafton är snart förbi och visst blev det magiskt! Samlad familj, glada och förväntansfulla barn, massa god mat, snurrig tomte, fina klappar, trötta barn, miljoner tända ljus och godis runt vuxenbordet och nu;

..en himla trött Ida här.

Så, sov gott och återigen GOD JUL

PUSS

Ida